Jet en Jan lesmateriaal
Jet en Jan lesmateriaal Erfgoed tab

Op stap met Jet en Jan, jong in 1910

Omschrijving

In dit project gaan de leerlingen in hun eigen woonplaats honderd jaar terug in de tijd. Samen met de tweeling Jet en Jan maken de kinderen kennis met het dagelijks leven in 1910. Daarbij komen de thema's kleding, wonen, werk, school, voeding, vervoer en spel aan bod. Het project is op maat gemaakt voor Helmond. Het voorleesverhaal speelt zich daar af en aan de hand van oude foto's kunnen de leerlingen vroeger en nu vergelijken.

Ze leren niet alleen veel over het dagelijks leven in 1910, maar reflecteren ook op het heden, op hun eigen dagelijks leven: hoe is dat anders of hetzelfde als bij Jet en Jan?

En dat allemaal vooral door te doen! Onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers in het Jan Visser museum gaan de leerlingen zelf aan de slag met voorwerpen uit de tijd van Jet en Jan. Denk aan: zelf zeep kloppen en de was doen, koffie malen, schrijven met een griffel op een leitje en oude spelletjes zoals bikkelen en hoepelen.

Ook meedoen met jouw klas? Schrijf je dan hier in! Kies na het inloggen voor groep 5-6. De inloggegevens zijn beschikbaar via de ICC'er of contactpersoon cultuur.

Let op! Het project Jet en Jan bestaat uit twee onderdelen; namelijk de lessen op school en het bezoek aan het Jan Visser museum. Voor het bezoek aan het museum kunnen jullie je per klas inschrijven. Let erop dat dit betekent dat je in de twee weken voorafgaand aan deze datum de lessen op school behandelt!

Aanbieder: Jan Visser Museum
Soort: Lespakket
Discipline: Erfgoed
Periode:
  • 19-08-2013 - 01-09-2021
Leerjaar: Groep 5
Locatie: Jan Visser Museum
Keizerin Marialaan 5
5702 NR Helmond
Duur: 4 lessen
Kosten: € 2,00 per leerling
Links:
Afbeeldingen:
Jet en Jan lesmateriaal
Erfgoed tab