Cultuurcontact Helmond
Komt dat zien - ©De Kempel

Komt dat zien!

Komt dat zien!

Met de klas naar het theater. Leuk! Is wellicht je eerste reactie. Zeker. En het is ook leerzaam! Want in theater leer je met andere ogen kijken naar relevante thema’s en maak je onderwerpen bespreekbaar. Behalve dat het kijken naar culturele uitingen, oftewel het receptief vermogen, onderdeel is van het kerndoel kunstzinnige oriëntatie, raakt het ook aan burgerschap. Het geeft je de kans om te bouwen aan de betekenisvolle leeromgeving en samenhang te creëren in het curriculum. Om je te laten ervaren hoe dat zit, hebben we een jeugdtheatervoorstelling van Oortwolk mét nabespreking op het programma staan. Met aansluitend twee inspirerende workshops. Ben jij die leerkracht, directeur, pabostudent met een warm hart voor kunst? Doe jezelf deze middag cadeau! Je gaat boordevol nieuwe les ideeën weer naar huis dus je klas zal je dankbaar zijn.


MOOI VOOR SCHUT (7+)
Hoeveel smoesjes kun je verzinnen om eronderuit te komen? En hoe lang kun je doen alsof je niet bang bent, terwijl je hart zo hard bonkt vanbinnen? Een ode aan bange bluffers, schuwe waaghalzen en aarzelende praatjesmakers. Mooi voor schut is een voorstelling vol lachwekkende en ontroerende taferelen, voor iedereen vanaf 7 jaar. Waarin toneel, mime en beeldend theater elkaar geruisloos afwisselen. De twee vrienden maken zich op voor het optreden van hun leven. Maar de druk is hoog, want er is publiek en dadelijk sta je voor paal! Als echte cowboys kijken ze het beest in de bek en trotseren ze samen de storm. “Een beeldende en grappige voorstelling over (faal)angst”.

 

Deze middag wordt aangeboden door intermediairs in de regio Zuidoost-Brabant en Noord-Limburg, theater Het Speelhuis, De Cacaofabriek en Hogeschool de Kempel en is voor iedereen die kunstonderwijs een warm hart toedraagt. 

Deelname is kosteloos. Meld je aan via deze link. Voor meer informatie over de voorstelling kijk je hier.

 

Programma 17 april 2024

14.00-14.20 Inloop met koffie/thee in De Cacaofabriek

14.20-14.30 Inleiding: De waarde van receptieve kunst voor de basisschool’

14.30-15.15 Theatervoorstelling MOOI VOOR SCHUT (7+)

15.15-16.00 Ronde 1: Inspiratie workshops

16.00-16.15 Pauzeborrel

16.15-17.00 Ronde 2: Inspiratie workshops

17.00-17.15 Afsluiting + vooruitblik naar 2025