Cultuurcontact Helmond
Cultuurcontact Helmond - ©Dragos Gontariu

Kunstmenu

Kunstmenu is een compleet cultuurprogramma voor het primair onderwijs in Helmond. Elk schooljaar stelt CultuurContact, in overleg met culturele aanbieders binnen en buiten Helmond, een nieuw menu samen. Dit programma omvat alle kunstdisciplines en garandeert dat leerlingen in hun schoolloopbaan meerdere keren met de kunstdisciplines in aanraking komen, zowel actief als receptief.

Kunstmenu 2019-2020

Het Kunstmenu voor 2019-2020 is bekend!

Klik hier om in te loggen

 

Er staat veel moois op het programma. Zo mogen de kleuters gaan genieten van de dansvoorstelling LEPELTJE LEPELTJE. Een voorstelling over vallen, maar ook weer opstaan.

Groep 3 en 4 mag kiezen tussen zanglessen op school, verzorgd door professionele zangdocenten, of een interactieve muziek workshop bij Kunstkwartier.

Zoals elk jaar mag groep 5 kennismaken met urban, in het kader van het Urban Matterz festival. Ook mogen zij, samen met groep 6, kiezen tussen een filmvertoning in de Cacaofabriek of een film workshop in de klas van Eye Filmmuseum. Dit jaar gaat groep 6 en 7 naar Museum Helmond omdat hier in 2020 een heel bijzondere expositie te zien is. In het kader van het Lucas Gassel jaar is zijn er echte werken van deze meester te zien in Helmond!

En groep 8 gaat in de periode rond 5 mei kijken naar Anna's Oorlog, een voorstelling over verzwegen familieverhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Deze voorstelling van het Verteltheater wordt, hoe toepasselijk, gespeeld in het Annatheater. Als extra (optioneel) onderdeel mag groep 8 de theaterwandeling Oorlog in mijn Stad lopen. Speciaal door Stichting Openbare Basisscholen Helmond ontwikkeld om 75 jaar bevrijding in Helmond te vieren!

Daarnaast is er voor zowel onder- als bovenbouw speciaal aanbod van Bibliotheek Helmond-Peel. In dit Boekenfestival wordt door middel van korte workshops een mooie link gelegd tussen literatuureducatie en verschillende kunstdiciplines. 

 

In het Kunstmenu zijn er drie soorten aanbod.

Vast aanbod: er is één activiteit rondom één discipline. Je kunt dus niet kiezen.

Keuze aanbod: er staat nog steeds één discipline centraal, maar per groep kies je één van de twee activiteiten.

Extra aanbod: deze activiteiten zijn niet verplicht (optioneel) binnen het Kunstmenu, maar wel erg leuk om te doen! Afhankelijk van de activiteit zijn er wel of geen kosten aan verbonden.

 

Klik hier om in te loggen

Via bovenstaande link kun je met jouw inloggegevens de diverse roosters van de Kunstmenu-activiteiten bekijken. Wil je iets wijzigen aan een ingeroosterde activiteit?
Neem dan contact met ons op via info@cultuur-contact.nl of bel met 0492 - 476654

 

Busvervoer

Wil je graag busvervoer aanvragen? Neem contact op met CultuurContact via 0492 - 476654 of info@cultuur-contact.nl

Let op! Busvervoer zit niet inbegrepen in de prijs van het Kunstmenu. Scholen ontvangen na afloop van de rit een aparte factuur. Busvervoer kan al vanaf € 155,- per rit (tot 50 personen).

Kunstmenu
Kunstmenu