Cultuurcontact Helmond
Cultuurweek WAH?!

Cultuurweek WAH?!

Cultuurweek WAH?!

 

WAH?! Is dit Cultuur?

 

Van 18 t/m 22 april a.s. snuiven 1100 derdejaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs in Helmond cultuur op en bevestigen we nog eens hoe essentieel die culturele sector is. Ook of misschien juist wel voor jongeren. Want weten jongeren wel dat hiphop ook cultuur is? Of dat zelf vette posters ontwerpen ook gewoon kunst kan zijn? Na de WAH?!-Cultuurweek weten ze dit sowieso!

Wat gaan we doen? Het Annatheater, de bibliotheek Helmond-Peel, Museum Helmond, Het Speelhuis, Kunstkwartier en De Cacaofabriek zetten die week hun deuren wagenwijd open. Zij bieden een gevarieerd programma voor alle derdejaars leerlingen van OMO Scholengemeenschap (Carolus Borromeus College, Dr. Knippenberg College, Vakcollege en Praktijkschool Helmond) en het Jan van Brabant College (locaties Molenstraat en Deltaweg).

De leerlingen van verschillende richtingen gaan drie activiteiten, workshops of voorstellingen volgen. Denk hierbij aan uiteenlopende activiteiten als het bijwonen van een echte theatervoorstelling, het volgen van workshops popkoor zingen of stop-motion video’s maken. Maar ook bijvoorbeeld het digitaal bewerken van bestaande kunstwerken. Alle kunstdisciplines komen voorbij. En als afsluiting wonen alle leerlingen het popconcert van Acid Babies bij in de popzaal van de Cacaofabriek.

‘Jongeren hebben de afgelopen periode veel moeten missen van wat belangrijk voor ze is: festivals, muziek, sociale contacten, je creatief uiten in een groep of in een kunstwerk. Echt samen iets maken of samen verwonderd raken. Wij gaan ze prikkelen en inspireren’, aldus Jochem Otten, directeur van De Cacaofabriek en Het Speelhuis. ‘Ze moeten over een paar jaar nog zeggen: dat was vet, die cultuurweek!’.