FCP

Subsidieregelingen van het Fonds Cultuurparticipatie

25 juni 2019 - 09:00

Het Fonds voor Cultuurparticipatie geeft subsidies aan culturele initiatieven in het hele land. De regelingen zijn gericht op Cultuurparticipatie of Cultuureducatie. Er zijn veel verschillende regelingen waar mensen gebruik van kunnen maken.

Op www.cultuurparticipatie.nl vind je een totaaloverzicht van alle subsidieregelingen die het Fonds beheert.


Wij hebben er de volgende alvast voor je uitgelicht:


Cultuureducatie: Versterking cultuurparticipatie vmbo 

Met de subsidieregeling Versterking cultuureducatie in het vmbo, vso en praktijkonderwijs 2018-2020 wil het Fonds scholen en leerlingen stimuleren samen met een culturele instelling talentontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling met cultuureducatie vanzelfsprekend te maken voor de leerlingen in vmbo, praktijkonderwijs en vso. Er is nog veel geld beschikbaar vanuit deze regeling. Wil je als school of als culturele aanbieder hulp bij het maken van je plannen en de aanvraag? Neem contact op met CultuurContact om te kijken hoe we jullie kunnen ondersteunen.


Cultuurparticipatie: Maak ruimte voor cultuur 

Deze regeling richt zich op culturele organisaties en cultuurmakers die samen projecten ontwikkelen. Projecten die in het nu en in de toekomst aansluiten bij de idee├źn, behoeften en mogelijkheden van cultuurmakers. De regeling is bedoeld voor toekomstgerichte cultuurparticipatie en erfgoedbeoefening, in al zijn diversiteit. Een cultuurmaker is een persoon die in zijn of haar vrije tijd actief is als deelnemer op het gebied van kunst, e-cultuur, erfgoed of media.


Cultuurparticipatie: Cultuurmakers van nu 

Organiseer jij samen met een groep cultuurmakers een kleinschalig en vernieuwend project op het vlak van actieve cultuur- of erfgoedparticipatie in de vrije tijd? En zoek je nog financiering? Misschien is de subsidieregeling Cultuurmakers van nu iets voor jou.