Uitreiking Jacques Vriens Cultuurprijs
Uitreiking Jacques Vriens Cultuurprijs - ©Nienke-Bosma

Uitreiking Jacques Vriens Cultuurprijs 2018

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Uitreiking Jacques Vriens Cultuurprijs 2018

Op zaterdag 6 oktober, tijdens de Nacht van Cultuur, is de Jacques Vriens Cultuurprijs voor de derde keer uitgereikt. De afsluiting van een maandenlang traject, waarin samen met culturele partners gezocht is naar jonge culturele helden in Helmond. Uit vele inzendingen heeft de jury, onder vakkundige leiding van Jacques Vriens zelf, zes kandidaten genomineerd. De genomineerden, in de leeftijd van 10 tot 17 jaar, zijn gekozen omdat ze uitblinken in hun discipline. Anne Bosker en Jip Cremers als beeldend kunstenaars. Thijn Mariman als trombonist. Jackie van de Pol en Pam van Diepen als dansduo. Bas van de Kerkhof als begaafd jongleur en Lava Hijzelaar als animator van zelf gemonteerde korte films.

Tijdens de feestelijke uitreiking heeft de jury Lava uitgeroepen tot jurywinnaar van de Jacques Vriens Cultuurprijs! In aanloop naar de Nacht van Cultuur kon via social media gestemd worden op ieders favoriet. Deze stemmen, samen met de stemmen die tijdens de Nacht van Cultuur zijn uitgebracht, hebben de publiekswinnaar bepaald: Jackie en Pam. De winnaars wonnen een cheque ter waarde van € 150,-, een goedgevulde goodie-bag en een prachtige wisselbokaal. Ook de andere genomineerden zijn niet met lege handen naar huis gegaan. Zij kregen een goodie-bag met een aantal leuke prijzen en een Hellemondgift card ter waarde van € 15,-.

CultuurContact wil alle culturele partners in Helmond bedanken voor hun hulp in de PR campagne, het activeren en inspireren van jong talent om mee te doen en natuurlijk de bijdrage voor de goodie-bags. Helmond op zijn best!