Cultuurcontact Helmond
Cultuurcontact Helmond - ©Cultuurcontact

Terugblik opening Culturele Jaar 2019-2020

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Terugblik opening Culturele Jaar 2019-2020

Met veel genoegen blikken we terug op een afwisselende en drukbezochte opening van het culturele jaar, dit jaar vanuit de Cacaofabriek.  Bezoekers uit alle geledingen, het onderwijs, zowel basis- als voortgezet onderwijs, culturele instellingen en andere culturele aanbieders waren deze middag aanwezig.

Een kijkje in de keuken op het gebied van cultuureducatie in Helmond: wat gebeurt er zoal op cultureel gebied voor de scholen? Wat wordt er georganiseerd en hoe betrekken we scholen en leerlingen bij het culturele aanbod? Wat is cultuureducatie met kwaliteit en hoe zorg je daarvoor? Een beleving is een mooi woord, maar hoe zorgen we ervoor dat leerlingen leren terwijl de activiteit een onvergetelijke ervaring wordt?

Samen met Udo Holtappels werd het aanwezige publiek meegenomen aan de hand van filmpjes en interviews en ondergedompeld in een wereld van cultuur door te luisteren, te kijken en zélf te ervaren. Eén van de reacties na afloop was dan ook: ‘Wat hebben we veel gehoord en gezien en wat gebeurt er veel in Helmond op het gebied van cultuureducatie. Met name ook in diversiteit’.  Al met al een mooie start van een nieuwe jaar cultuureducatie 2019-2020!