Cultuurcontact Helmond
Concert Zingen in de Klas - ©Piet Modderkolk

Stageproject Zingen in de Klas

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Stageproject Zingen in de Klas


Hoe krijg je kinderen aan het zingen?

 

‘Van zingen word je blij’, vertelt Nicky van Erp, docent aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. ‘Muziek is een hele mooie vorm om je te uiten. Ik denk dat kinderen veel meer kunst zouden mogen krijgen in het onderwijs en ik denk dat het heel goed is voor de ontwikkeling van kinderen om creatief bezig te zijn’.

De eerste editie ‘Zingen in de Klas’ is een succes gebleken! Doel van het project? Studenten maken kennis met diverse doelgroepen in het onderwijs en ze leren kinderen hoe veel plezier je kunt beleven aan muziek! En door te zingen, bevorder je ook nog eens de stemontwikkeling. 

 

We gaan zingen in de klas!

‘Zingen in de klas’ is een project waarbij studenten van de Fontys Academie voor Muziekeducatie een aantal weken  voor de klas staan op basisscholen in Helmond. Daar gaan ze aan de slag met liedjes die de studenten zelf gecomponeerd hebben onder begeleiding van Stichting Koorplein. Ze werken ook met muziekinstrumenten en vanuit zelf gemaakte digitale muzieklessen.

Rob Meeusen, leraar op de Wilhelminaschool is enthousiast. ‘Wat mij opviel was de korte tijd die de kinderen nodig hebben om zich dingen eigen te maken. Ze kennen liedjes uit het hoofd én durven het te zingen en vinden het ook leuk’.

 

Het project is afgesloten met een groot optreden in de popzaal van de Cacaofabriek. Kinderen en studenten stonden samen op het podium en gaven een spetterende performance! Ook Méér Muziek in de Klas Helmond ambassadrice Burgemeester Elly Blanksma kwam meegenieten van het concert. Ze was apetrots op wat de studenten en Helmondse kinderen lieten zien. Bekijk hieronder het filmverslag van deze fantastische dag!

‘Het mooie aan het project vind ik dat alle scholen kunnen meedoen. Speciaal onderwijs, regulier onderwijs en NT2 scholen.” vertelt Kirsten Smeenk, projectleider Méér Muziek in de Klas Helmond. En we hebben goed nieuws! Volgend schooljaar start een nieuwe editie waarvoor jij je klas nu al kan aanmelden. Stuur een mailtje naar info@meermuziekindeklas-helmond.nl.

 

Zingen in de Klas is een project van Fontys Academie voor Muziekeducatie, Stichting Koorplein en Méér Muziek in de Klas Helmond. Ze werken samen met het Helmonds primair en speciaal onderwijs en Hogeschool de Kempel.

?rel=0" allowfullscreen>