Cultuurcontact Helmond
Workshop Muziek Boekenfestival

Nieuwe periode CMK

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Nieuwe periode CMK

2020-2024

Goed nieuws! De regeling Cultuureducatie met Kwaliteit wordt verlengd! In april 2020, deze maand, zal de nieuwe regeling Cultuureducatie met kwaliteit worden gepubliceerd.

Vervolgens is er tot 1 september 2020 de tijd om alle aanvragen in te dienen bij het Fonds voor Cultuurparticipatie. Wellicht wordt 1 september onder deze omstandigheden 1 oktober of zelfs 1 november. Daar wordt momenteel nog over nagedacht.

 

Vervolg Cultuureducatie met kwaliteit

Het nieuwe programma CMK zal breder van opzet zijn en speelt in op de komst van het nieuwe curriculum. Binnen CMK komt naast primair onderwijs meer ruimte voor het voortgezet onderwijs en zal er meer aandacht zijn voor het vergroten van kansengelijkheid van kinderen. Ook is er meer aandacht voor de aansluiting tussen binnen- en buitenschoolse activiteiten. Kortom, het programma biedt heel veel nieuwe kansen en mogelijkheden. Het doel van CMK blijft natuurlijk goed cultuuronderwijs bieden aan alle kinderen. En daar maken wij ons sterk voor.

Als penvoerder voor CMK Helmond houdt CultuurContact de ontwikkelingen nauw in de gaten en gaan we weer in gesprek met scholen, culturele instellingen, gemeenten en andere betrokkenen over de manier waarop we gezamenlijk CMK 2021-2024 vorm kunnen geven. Wil je meer weten over CMK of met jouw school aan de gang? Neem dan contact op met Mieke, zij vertelt je er graag meer over.