Cultuurcontact Helmond
Kunstmenu

Nieuw Kunstmenu!

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Nieuw Kunstmenu!

We hebben er hard aan gewerkt de afgelopen maanden en zijn daarom heel blij het vandaag te kunnen presenteren: Kunstmenu 2020-2021! 

Voor alle groepen hebben we weer mooi en passend aanbod. De leerlingen van groep 1 en 2 duiken in de literatuureducatie met een bezoek aan Sam en Julia in het Muizenhuis. Samen met de leesconsulenten van Bibliotheek Helmond-Peel ontdekken zij de wondere wereld van nieuwe media.

Groep 3 en 4 gaan een bijzondere theatervoorstelling kijken, waarin belangrijke thema's aan bod komen zoals klimaatverandering en discriminatie.

Groep 5 en 6 gaan hiphoppen en breakdancen en leren daarbij ook het een en ander over de urban cultuur. Ook gaan zij weer op bezoek bij Museum Helmond.

De Cacaofabriek Expo opent haar deuren weer voor de leerlingen van groep 7, met een bijzondere expositie over hedendaagse aquarellen. Dit is echt een stuk moeilijker dan het lijkt!

Groep 8 gaat ook naar de Cacaofabriek, maar dan naar de Popzaal. Daar wordt speciaal voor hen een concert gegeven door singer-songwriter Kim Janssen. Tussen de liedjes door vertelt hij over het leven als muzikant.

Als extra aanbod voor groep 6, 7 en 8 hebben we een literaire wandeling door Helmond, ontwikkeld door Bibliotheek Helmond-Peel. We zijn blij dat we ook komend schooljaar weer met veel Helmondse cultuuraanbieders kunnen samenwerken. 

 

De afgelopen tijd is niet gegaan hoe we hadden gehoopt. Veel activiteiten zijn noodgedwongen geannuleerd en we hebben nieuwe manieren moeten bedenken om kunst en cultuur te beleven. Alleen, maar toch samen. Gelukkig hebben we veel van de geannuleerde activiteiten mee kunnen nemen naar volgend jaar.

Dit betekent dat groep 7 toch aan de slag kan in de werkplaats van Lucas Gassel. Dat groep 8 de theatervoorstelling Anna's oorlog kan gaan kijken in de maand september in plaats van mei en daarmee toch aansluit bij het thema bevrijding. En dat groep 3 en 4 toch het Muziekcarrousel kan beleven, wat met veel liefde is ontwikkeld door muziekdocenten van Kunstkwartier. 

Inschrijven kan vanaf maandag 18 mei

 

Bekijk snel het volledige aanbod

 

Klik op 'toon filters' en kies dan voor 'Kunstmenu', dan zie je meteen alle activiteiten.