Cultuurcontact Helmond
Het Koninklijk paar op bezoek in Helmond

Koninklijk paar op bezoek in Helmond

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Koninklijk paar op bezoek in Helmond

Het gebeurt je niet vaak, optreden voor de Koning en Koningin! Donderdag 15 september bezocht het Koninklijk Paar de Automotive Campus in Helmond, tijdens het Streekbezoek van de Peel. CultuurContact was benaderd om met Méér Muziek in de Klas Helmond een presentatie te geven van muziek en innovatie. Dat hoeft je ons geen twee keer te vragen! Het nieuwe TechniekMuziekKoffer voor de onderbouw past precies in dit thema.


Van drie enthousiaste scholen, OBS de Straap, IKC Trudo en de Silvester Bernadette, lieten 90 leerlingen zien hoe leuk muziek maken is. Er werd gespeeld op Pbones, gezongen, en leerlingen experimenteerden met de materialen uit de TechniekMuziekKoffer voor de Onderbouw. De Koning en Koningin waren zeer geïnteresseerd en luisterden naar alle groepen vol enthousiasme. De Koning luisterde mee met een compositie op de Ipad en de Koningin sprak met de kinderen over toonhoogte en het belang van muziek maken.


Voor de kinderen een onvergetelijke ervaring! Onze burgemeester Elly Blanksma was uiteraard ook trots dat het project waar zij ambassadrice van is en Koningin Maxima erevoorzitter zo mooi in de belangstelling stond. Want Méér Muziek in de Klas is voor elk kind enorm van belang!