Kinderboekenweek 2020 En toen?

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Kinderboekenweek 2020 En toen?

Van 30 september tot en met 11 oktober 2020 is de Kinderboekenweek er weer! Het thema is "En toen?" We gaan deze weken terug in de tijd. Boeken brengen geschiedenis tot leven, waardoor de wereld van vroeger tastbaar wordt. Lees spannende verhalen over ridders, verplaats je in oorlogstijd of kom van alles te weten over de Oudheid. Je hebt geen tijdmachine nodig om andere tijden te ontdekken. Verken alle werelden van toen door het lezen van boeken!

CultuurContact denkt graag met je mee als het gaat om de invulling van de Kinderboekenweek bij jou op school. Neem contact met ons op voor advies op maat óf kijk eens op onze website bij Aanbod primair onderwijs Erfgoed.

Online is er natuurlijk veel te vinden ter inspiratie voor de Kinderboekenweek. Wij lichten er hier twee uit.

  • TOONZETTERS is een community voor creatieve (vak)docenten, kunstenaars en makers in de kunst- en cultuureducatie. Hun hart gaat sneller kloppen van mooie lesideeën, culturele vraagstukken, van eigenwijze denkers, verbinders en veranderaars. Toonzetters wil de superkrachten van kinderen, kunstenaars, vakdocenten, leerkrachten, ouders en artistieke binnen- of buitenbeentjes samenbrengen voor een beetje meer magie in het leven. Op de website van TOONZETTERS vind je allerlei leuke muzikale ideeen om in te zetten tijdens de Kinderboekenweek. 
  • Op de website van de Bibliotheek Helmond-Peel is ook veel te vinden over de Kinderboekenweek.