Dansgezelschap De Stilte
Dansgezelschap De Stilte - ©Rosa Meininger

Inspiratiedag cultuureducatie: Terug de vloer op

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Inspiratiedag cultuureducatie: Terug de vloer op

 

Kansen voor kunst in het onderwijs

Corona zet de kunst- en cultuursector op z’n kop. Scholen zijn geen veilige, stabiele plekken meer. Nu gaan we weer terug de (werk)vloer op. Maar wat betekent deze pandemie voor de rol van cultuureducatie? Wat is de functie van kunst op school en welke kansen liggen er voor de toekomst?

Op 9 november maken we een ‘pas op de plaats’ om het met elkaar hierover te hebben. We kijken terug- én vooruit tijdens de Inspiratiedag Cultuureducatie. We nodigen je uit om de dag fysiek bij te wonen in Theater Het Speelhuis in Helmond. De dag is gevuld met inspiratie, verbeeldingskracht en ruimte om elkaar te ontmoeten. Alle activiteiten organiseren we binnen de dan geldende maatregelen, maar je kunt ook kiezen voor online deelname.

Het ochtenddeel bestaat uit een voorstelling van Corpo Máquina en een paneldiscussie onder gespreksleiding van Robin Brugman (adviseur Kunstloc Brabant) met onder meer Marvin Corneille (interne cultuur coördinator) en Astrid Rass (werkzaam bij de Vereniging Cultuurprofielscholen en Master Kunsteducatie Artez). 

Na de lunch kun je in het middagdeel bij fysieke deelname kiezen uit drie deelsessies: een actieve werksessie van Kunst uit het Vuistje, een workshop van Brabant Menu of een interactieve lezing van Merlijn Twaalfhoven. Bij online-deelname kun je niet kiezen en volg je de lezing van Merlijn Twaalfhoven via een livestream.

In de avond is er een digitaal toetje in de vorm van een online lezing van Karim Amghar.

 

Praktische informatie

Wat | Inspiratiedag cultuureducatie ‘Terug de vloer op – kansen voor kunst in het onderwijs’ 
Wanneer | Dinsdag 9 november, 10:00 – 16:00 uur + extra online lezing Karim Amghar om 20:00 uur
Waar | Theater Het Speelhuis, Helmond

 

De inspiratiedag ‘Terug de vloer op – kansen voor kunst in het onderwijs’ wordt georganiseerd door Kunstloc BrabantCultuurContact en Kunstkwartier Helmond