Gelukverspreiders

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Gelukverspreiders

Van de ene dag op de andere dag is alles anders. De wereld op zijn kop! Wat eens zo normaal was, is nu niet meer vanzelfsprekend. Ook kinderen zaten plotseling thuis, konden niet naar school, naar hun sport en naar oma en opa toe. Dit was de aanleiding voor het project Gelukverspreiders, een initiatief van Lucky You & More in samenwerking met de LEV groep. Ook CultuurContact werd erbij betrokken en wist dit mooie project mede te ondersteunen.

Gelukverspreiders helpt kinderen in de Corona tijd ‘een plekje‘ te geven en laat ze nadenken over wat hen nu ECHT gelukkig maakt. Met de Geluksroute verspreiden kinderen hun geluk door de stad, zodat ook andere mensen die worstelen met deze Corona tijd worden gesteund. Hierdoor ontstaan mooie verbindingen.

Ruim 820 kinderen van basisschool de Westwijzer, kindcentrum Mozaïek, basisschool de Vuurvogel, basisschool de Stroom, kindcentrum de Bundertjes en basisschool ’t Hout hebben prachtige tekeningen, verhalen en gedichten gemaakt.

Deze tekeningen, verhalen en gedichten hangen bij alle kinderen thuis voor het raam. Er is hierdoor een ware Geluksroute door Helmond ontstaan, waar hopelijk veel mensen van kunnen genieten! Ook zijn alle tekeningen, verhalen en gedichten opgeslagen in een virtueel museum. Bezoek het museum! Alle pronkstukken zien niet alleen digitaal te zien. Van elke klas is een tekening, verhaal of gedicht uitgekozen. Deze hangen in het openluchtmuseum. 

Een mooi project, wat laat zien waar het in het leven echt om draait: Geluk! De moeite waard om een kijkje te nemen. Op woensdag 1 juli om 10.00 wordt de Geluksroute op ludieke wijze geopend bij de oude bibliotheek aan de Markt 43.