Eerste gesprekken ‘Méér Muziek in de klas’

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Eerste gesprekken ‘Méér Muziek in de klas’

Zoals we met het ondertekenen van het Muziekakkoord op 20 november hebben afgesproken, gaan we in 2020 daadwerkelijk van start met het realiseren van ‘Méér Muziek in de klas’! Helaas zal een en ander vertraging oplopen i.v.m. het coronavirus maar we laten ons niet uit het veld slaan.

 

Wat gaan we doen?

We realiseren ons dat het niet realistisch is om met alle scholen tegelijk in 2020 van start te gaan, zeker niet nu het coronavirus ervoor zorgt dat geplande gesprekken uitgesteld worden. Wellicht wordt 2020, 2021 maar onze intentie verandert daarmee niet.

Tijdens de ‘voorgesprekken’ is gebleken dat er scholen zijn die in de startblokken staan en dat er scholen zijn die nog midden in het traject van de regeling Muziekimpulsgelden zitten. Daarnaast zijn er ook scholen die zich momenteel focussen op een andere discipline en die dat traject graag eerst willen afronden. Logisch gevolg is dat we alle scholen verdelen over de komende drie jaren. Scholen die graag meteen in 2020-2021 van start gaan en/of scholen waar de impulsgelden zijn afgesloten, hebben zich gemeld en de eerste gesprekken hebben al plaatsgevonden.

CultuurContact wil graag samen met elke school op zoek naar dé manier die ervoor zorgt dat muziek weer een vanzelfsprekend onderdeel van het curriculum wordt.

We hebben er zin in!