Cultuurcontact Helmond
Opnamen CMK Cadeautje

Een CMK cadeautje!

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Een CMK cadeautje!

Het zal niemand ontgaan zijn: de afgelopen tijd hebben ook wij veel activiteiten en projecten moeten annuleren. Omdat de kinderen en de leerkrachten zoveel leuke en leerzame activiteiten hebben misgelopen, willen wij Helmondse scholen in deze moeilijke tijd een cadeautje aanbieden!

Maar wat dan? In deze tijden kunnen we jullie natuurlijk niet verrassen met een leuke voorstelling of workshop. Omdat we graag iets duurzaams maken, dat vaker gebruikt kan worden, hebben we met een aantal kunstvakdocenten uit de regio de koppen bij elkaar gestoken. Wat scholen van ons gaan krijgen, is een pakket digitale lessen, dat leerkrachten laat zien hoe een ‘CMK-proof’ les eruit ziet. Hoe kun je zelf zo’n les maken? Waaraan herken je zo’n les? Welke elementen uit de culturele ladekast zitten erin? Waar vind ik die terug? Wat maakt deze les tot een CMK-les?

De filmpjes zijn bedoeld als gratis coaching voor de leerkracht, daarnaast houdt de leerkracht er een leuk (digitaal) lessenpakket aan over, dat ingezet kan worden in de klas. Elke doelgroep (groep 1/2, groep 3/4, groep 5/6 én groep 7/8) krijgt zo’n lessenpakket cadeau: één les beeldende kunst, één les muziek, één les mediakunst, één les literatuureducatie en één les drama/theater. De filmpjes voor de leerkracht duren slechts 10 minuten per les en daarmee kan de leerkracht een les van 20 tot 30 minuten geven.

Vanwege de hectische periode waar we met z’n allen in zitten, leek het ons niet verstandig om jullie dit pakket nu aan te bieden. Het lijkt ons leuker, om hier het nieuwe schooljaar mee te beginnen! Een fijne opstap voor het nieuwe schooljaar, een lespakket met zinvolle cultuurlessen vol met tips en suggesties, die door jullie op elk door jullie gekozen moment ingezet kunnen worden. Dus weinig voorbereiding, leerzaam en gelijk een leuke activiteit voor de groep zo begin van het jaar!