Cultuurcontact Helmond
Cultuurcontact Helmond - ©Deamer Design

Cultuurweek WAH?!

WAH?! Is dit Cultuur?

Van 20 t/m 23 maart a.s. snuiven ruim 900 derdejaars leerlingen van het Voortgezet Onderwijs in Helmond cultuur op en bevestigen we nog eens met elkaar hoe essentieel die culturele sector is. Ook, of misschien wel juist voor jongeren. Want weten jongeren wel dat hiphop ook cultuur is? Of dat zelf vette posters ontwerpen ook gewoon kunst kan zijn? Na de Cultuurweek WAH?! weten ze dit sowieso!

Wat gaan we doen? Het Annatheater, de Bibliotheek Helmond-Peel, Museum Helmond, Het Speelhuis, Kunstkwartier en De Cacaofabriek zetten die week hun deuren wagenwijd open. Zij bieden een gevarieerd programma voor alle derdejaars leerlingen van OMO Scholengemeenschap (Carolus Borromeus College, Dr. Knippenberg College, Vakcollege en Praktijkschool Helmond) en het Jan van Brabant College.

De leerlingen van verschillende richtingen volgen twee activiteiten, workshops of voorstellingen. Denk hierbij aan uiteenlopende activiteiten als het bijwonen van de theatervoorstelling van Sem Jansen en het volgen van workshops stagefighting of graffiti. Maar ook bijvoorbeeld het digitaal bewerken van bestaande kunstwerken. Alle cultuurdisciplines komen voorbij. 

Cultuurcontact Helmond
Cultuurcontact Helmond - © Dave van Hout