Cultuurcontact Helmond
Cultuurcontact Helmond

Liefs uit Helmond!

TERUG NAAR NIEUWSOVERZICHT

Liefs uit Helmond!

Een gebaar, een aardig woord, ietsje aandacht: Liefs uit Helmond!

 

Doe ook mee!

De decembermaand. Voor de een de mooiste maand van het jaar, voor de ander een maand om diep onder de wol te kruipen en er pas uit te komen als het nieuwe jaar is begonnen.

Doe mee met Liefs Uit Helmond! Geef een lief, klein cadeau aan iemand anders in Helmond. Zorg voor een lichtpunt in deze donkere maand. En als het goed is, krijg je zelf een verrassing terug. 

 

Hoe werkt het?

Ingewikkeld is het niet. Liefs uit Helmond is een cadeautjes-uitwisseling binnen de gemeentegrenzen van Helmond. Een cadeautje geven is een cadeautje krijgen.

Na aanmelding wordt je gematcht met iemand anders in Helmond. Je bedenkt iets liefs, leuks, fijns voor die persoon, pakt het met zorg in, stopt het in een envelop of doosje en levert het af bij het postkantoor of brievenbus.

Het matchen gebeurt random. De persoon die aan je gekoppeld wordt, heeft zichzelf ook aangemeld en is hopelijk net zo enthousiast als jij. Hoe bijzonder om een lief cadeautje te bedenken voor iemand die vlakbij woont, maar je totaal niet kent. Wel weet je straks een drietal woorden die de persoon je mee wil geven.

Aanmelden per email*                                            :              van nu tot en met 8 december

Je ontvangt je match per mail uiterlijk                  :              11 december

Deadline om je verrassing op de post te doen   :              21 december

 

Wat is het ‘liefs’ dat je opstuurt?

Het is natuurlijk best raar om een cadeautje te bedenken voor iemand die je niet kent. Bedenk simpelweg wat je graag zelf zou willen ontvangen of waar je iemand anders iets over zou willen vertellen of laten zien.

Dat kan van alles zijn, als het maar met aandacht gedacht en gedaan is. Een lief cadeautje dat je zelf maakt, een vondst van de kringloop dat je pimpt, een cadeau in woorden, zoals een gedicht, een familierecept dat je nog nooit hebt gedeeld, iets waar je zelf jaren plezier van hebt gehad, maar nu beter past bij een andere generatie, iets van de plek waar je geboren bent, etcetera, etcetera.

Belangrijk is dat het cadeautje met aandacht is samengesteld. Een lieve kaart of briefje erbij, met zorg ingepakt. Kortom een cadeautje dat je zelf ook graag zou willen ontvangen.

 

Wat kost het?

Een gebaar of iets kleins hoeft feitelijk niets of nauwelijks iets te kosten. Het hoeft niet, maar mag wel.

Als je toch besluit om iets te kopen of materialen aan te schaffen om zelf iets te maken, dan is onze suggestie om maximaal € 7.50 euro te besteden. Dit is dus absoluut geen verplichting! Daarboven op komen de kosten van het verzenden. Besef dat een cadeautje dat door de brievenbus past, goedkoper is dan een pakje dat door een pakketdienst moet worden afgegeven.

Wat het je dus mimimaal kost is één postzegel, als je uitgaat van een licht cadeautje (bijvoorbeeld een brief, een recept, een foto, een gelukspoppetje, etc) in een envelop.

 

Waarom eigenlijk meedoen?

Meedoen doe je voor iemand anders, maar ook voor jezelf.

Er zijn tal van redenen te noemen.

Als eerste is het natuurlijk gewoon leuk. Het is fijn om iets te krijgen en nog leuker om iets te geven. Stel je de glimlach op het gezicht voor van degene die jouw cadeautje open maakt.

Niet iedereen heeft het gemakkelijk. Een dooddoener, maar wel een waarheid als een koe. Grote problemen en kleine problemen, eenzaamheid, ziekte, armoede.

Het is ook fijn om gewoon even bezig te zijn. Niet met jezelf, niet met je gezin, niet met die puberjongen van even verderop. Gewoon iets aardigs bedenken voor iemand die je niet kent.

Een lichtpuntje voor iemand anders en een lichtpuntje voor jezelf.

 

Laat je weten wat je er van vond?

In de loop van december ontvang je je verrassing. Wat spannend! We zijn erg benieuwd wat je ervan vind! Post je foto met #LiefsuitHelmond op Instagram of plaats ze op de Facebookpagina van LiefsuitHelmond.

 

Spelregels

Toch ook even de kleine lettertjes en de mitsen en maren.

 • Aanmelding staat open voor iedereen boven de 18 is en woont in Helmond
 • Ben je net wat jonger, doe dan mee via een volwassene, zoals een buurvrouw of je opa
 • Als je je aanmeldt, doe dan ook echt mee. Mocht er toch wat tussen komen, laat het ons dan weten.
 • Garanties zijn er niet. We gaan ervan uit dat iedereen die zich aanmeldt, ook echt zelf voor een cadeautje voor zijn of haar match zorgt. Toch kan het zo zijn dat er wat mis gaat, om wat voor redenen dan ook. En niet iedereen is even creatief of heeft een even grote portemonnee. Dat kan een teleurstelling geven, dat realiseren we ons. Maar laat het je niet weerhouden. Wie niet waagt, wie niet wint. En wie goed doet, goed ontmoet (om er maar wat tegeltjeswijsheden in te slingeren).
 • Door jezelf aan te melden, geef je ons toestemming je adres aan één iemand anders door te geven.
 • Het cadeautjes ruilen gaat alleen per post. Het is niet de bedoeling dat je het cadeautje zelf af gaat geven. Hoe lief ook, niet iedereen vindt dat even fijn. Mocht je ‘match’ nou bijvoorbeeld in een zorginstelling wonen, dan kan je wel eventueel je pakje afgeven bij de balie / receptie (als die er is).

 

Privacy

Door jezelf aan te melden, geef je ons toestemming je adres aan één iemand anders door te geven.

Word je benaderd door je ‘match’ en voelt het niet oké, laat het ons meteen weten.

Wij beloven op onze beurt dat we niets met de mailadressen doen. Ze worden aan niemand verstrekt en voor niets anders gebruikt dan het matchen.

 

Aanmelding per mail aan liefsuithelmond@gmail.com

 • Naam   
 • Postadres                         
 • Drie woorden die bij je passen en je je mee wil geven ter inspiratie aan de ontvanger              

 

voorbeelden:  

 • kleurrijk / theeleut / zingen
 • kattenliefhebber / suikerallergie / goud
 • koken / Italië / kerst-fan