langlevecultuur

Het najaar programma van Lang Leve Cultuur is bekend!

07 oktober 2019 - 01:00

Een museumbezoek, samen schilderen, verhalen delen. Cultuur maakt je blij, geeft je een goed gevoel en zorgt dat je mee doet. En cultuur brengt mensen samen. Je bent nooit te oud om te leren, te ervaren of samen te genieten!

Cultuur heeft een positief effect op de vitaliteit, de gezondheid en het welzijn van mensen. Helaas is het niet voor iedereen gemakkelijk om mee te doen en te genieten van het prachtige culturele aanbod in Helmond. Vooral ouderen ervaren drempels om deel te nemen aan culturele activiteiten.

In 2019 bieden de grote culturele partners in Helmond  (Museum Helmond, Bibliotheek Helmond-Peel, Het Speelhuis, Cacaofabriek en Kunstkwartier) samen een uitdagend programma aan voor ouderen. Om de doelgroep te bereiken wordt samengewerkt met zorg- en welzijnsorganisaties: LEVgroep, Zorgboog, Savant en de KBO.  Samen halen we drempels weg en creĆ«ren we kansen!

Na een succesvol voorjaarsprogramma en de samenwerking met de LEV Zomerweken is het nu tijd voor het najaarsprogramma! Oktober en november zitten weer boordevol mooie culturele activiteiten voor ouderen. Het volledige aanbod is te vinden op www.langleve-cultuur.nl. Via deze site kunt u zich ook voor activiteiten aanmelden.