Kunstmenu 2019-2020 | Groep 8

Omschrijving

Dit schooljaar staan de disciplines Theater en Erfgoed centraal in het Kunstmenu van groep 8. Overkoepelend thema dit jaar is oorlog en bevrijding. Groep 8 krijgt het pakket Wat is het je waard. In dit project worden historische gebeurtenissen uit de Tweede Wereldoorlog door lokale verhalen dichtbij gehaald en wordt stilgestaan bij moeilijke keuzes die mensen moesten maken. Het project wordt door de leerkracht zelfstandig uitgevoerd. De leerkracht kan ervoor kiezen het pakket in september 2019 te behandelen, of in mei 2020.

Verder gaat groep 8 in april 2020 naar het Annatheater voor de voorstelling Anna's Oorlog, naar het boek van Beatrijs Nolet. Een bijzondere voorstelling.

Als extra, vrij te kiezen, kan groep 8 in september 2019 meelopen met de voorstelling Oorlog in mijn stad, een theaterwandeling gespeeld door groep 8 van diverse OBSH scholen.

Ook als extra, vrij te kiezen, onderdeel biedt Bibliotheek Helmond-Peel het (Reizend Boekenfestival) aan. Met boeken kun je van alles! En dat zal tijdens het festival blijken want de kinderen gaan verhalen tot leven brengen door aan de slag te gaan met verschillende cultuurdisciplines zoals drama, beeldend, literatuur, muziek en film.


Periode: 19-08-2019 - 03-07-2020
Leerjaar: Groep 8

Onderdelen