LucasGassel
LucasGassel lucas gassel

De ware meester: Lucas Gassel, meester van het landschap

Onderdeel van: Kunstmenu 2019-2020 | Groep 6, Kunstmenu 2019-2020 | Groep 7

Omschrijving

De Helmondse landschapsschilder Lucas Gassel wordt herdacht met een tentoonstelling over zijn werk bij Museum Helmond. Het is dan precies 450 jaar geleden dat deze kunstenaar overleed.

Lucas Gassel heeft niet zo heel veel schilderijen gemaakt. En van sommigen weten we niet eens of het wel een echte Lucas Gassel is. Om daar achter te komen moeten we veel weten over Lucas Gassel, de tijd waarin hij leefde en zijn werk als kunstschilder. Wat weten we eigenlijk van Lucas Gassel en zijn tekeningen en schilderijen? En hoe worden landschappen geschilderd? Een introductiefilm op school laat daar al het een en ander over zien.


Museum Helmond doopt jouw klas voor dit project om tot kunstexperts. Hoeveel informatie kunnen de leerlingen verzamelen? Hoeveel kennis is er of kunnen ze opdoen. En welke conclusies trekken deze jonge kunstexperts. In een heus kunstlaboratorium en door heel goed naar de echte schilderijen te kijken hopen we antwoord te krijgen op de vraag of we met een echte Van Gassel te maken hebben of dat het voor eeuwig een mysterie blijft.


De bezoeken vallen in 2020: het Lucas Gasseljaar. Van maart t/m juni is er een speciale expositie, met kunstwerken van Lucas Gassel uit de hele wereld. Het bezoek aan Museum Helmond valt in deze periode. Scholen in Helmond kunnen via het inschrijfsysteem zelf een datum en tijd kiezen voor hun bezoek aan Museum Helmond. Kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op.


Klik op de afbeelding om het filmpje te bekijken:Aanbieder: Museum Helmond
Soort: Tentoonstelling
Discipline: Beeldende kunst
Periode:
  • 15-04-2019 - 03-07-2020
Leerjaren: Groep 6 Groep 7 Groep 8
Locatie: Museum Helmond, locatie Kunsthal
Frans Joseph van Thielpark 1
5707 BX Helmond
Duur: 60 minuten
Kosten: Onderdeel van Kunstmenu
Link:
Afbeeldingen:
LucasGassel
lucas gassel
kunstmenu aanbod