Boek
Boek kunstmenu aanbod

Letterkunst

Onderdeel van: 2018-2019 Kunstmenu: groep 1 en 2

Omschrijving

De leerlingen van groep 1 en 2 ontdekken samen met een leesconsulent van Bibliotheek Helmond-Peel de wereld van letters. Want wist jij dat je van letters, woorden kunt maken? En van woorden kun je gedichten maken. De kinderen gaan niet alleen luisteren naar gedichten, maar leren ook hoe je gedichten kunt maken en voordragen. De leesconsulent gebruikt de speciaal voor kleuters ontwikkelde boeken: ‘a, b, c, d, e: letters en kunst’ en ‘Aap, Beer, Zebra’ van Stichting KUnst in de basisschool.

Maar hoe maak je eigenlijk een boek, en waar komen de tekeningen in een boek vandaan? Deze vraag wordt beantwoord door een professionele kunstenaar. Zij neemt de kinderen mee naar een echte drukwerkplaats! Deze drukwerkplaats wordt ingericht op school en de kinderen leren hier de beginselen van het drukwerk. Met de techniek monotype gaan ze zelf een mooi kunstwerk maken. Per keer kan er een groepje van 5 tot 6 leerlingen mee naar de drukwerkplaats. Per groepje duurt dit 30 minuten.


De lessen van de leesconsulent duren 45 minuten en vinden plaats op dinsdag. In de dezelfde week komt op woensdag-, donderdag- of vrijdagochtend een kunstenaar voor de drukwerkplaats. De week kan de school bij inschrijving zelf kiezen, de dag waarop de kunstenaar komt niet. Op basis van inschrijvingen wordt een definitief rooster gemaakt.

Voor de drukwerkplaats: een afgesloten ruimte waar zes kinderen gelijktijdig rustig kunnen werken. Aan tafels op normale hoogte voor een volwassene (dus geen kindertafels).

Aanbieder: CultuurContact
Soort: Workshop
Disciplines: Beeldende kunst Literatuur
Periode:
  • 01-05-2018 - 01-08-2019
Leerjaren: Groep 1 Groep 2
Locatie: Op School
Duur: 45 minuten en 180 minuten
Kosten: Onderdeel van Kunstmenu
Afbeeldingen:
Boek
kunstmenu aanbod