haan stoel
haan stoel kunstmenu aanbod

Museum Helmond - Een hele kunst!

Omschrijving

Kunst saai en moeilijk? Helemaal niet! Kunst kan ook stoer zijn, spannend, gewoon of juist heel apart. Want als je goed kijkt, kan kunst je heel veel vertellen. Of kun je er zelf van alles bij verzinnen.

In Museum Helmond hangen heel veel kunstwerken. Vooral schilderijen. We gaan deze eens goed onderzoeken. Wat staat er op? Waar is het van gemaakt? Vind ik het mooi of juist niet? Roept het schilderij misschien vragen op? Abstract? Figuratief? Wat is dat? En als ik een kunstwerk helemaal uit elkaar haal en weer opnieuw in elkaar zet? Hoe ziet dat kunstwerk er dan uit?

Met een koffer vol spullen, een plattegrond met een spel en een boekje om alles in op te schrijven in de hand verzamelen we zoveel mogelijk informatie. We kijken, luisteren, voelen, ruiken, denken en doen. We speuren naar kleine verschillen met het vergrootglas, tekenen met verschillende materialen, puzzelen een kunstwerk in elkaar en beantwoorden vragen. En waarom zitten er schelpen in mijn koffer? Onze antwoorden bepalen hoe we het spel spelen.

Aanbieder: CultuurContact
Soort: Tentoonstelling
Discipline: Beeldende kunst
Periode:
  • 01-05-2018 - 01-08-2019
Leerjaren: Groep 5 Groep 6
Locatie: Museum Helmond, F.J. van Thielpark 7 Helmond
Duur: 60 minuten
Kosten: Onderdeel van Kunstmenu
Link:
Afbeeldingen:
haan stoel
kunstmenu aanbod