Ieorg Idur
Ieorg Idur kunstmenu aanbod

Voorstelling: Ieorg Idur - naar het verhaal van Roald Dahl

Omschrijving

Roald Dahl schreef Ieorg Idur in 1990. Het is een ontwapenend feelgood-verhaal over de stiekeme verliefdheid van een buurman op zijn buurvrouw en het geheim van een verdacht snel groeiende schildpad. Dit verhaal is door Unieke Zaken bewerkt tot een levend prentenboek vol cartooneske gebeurtenissen, muziek, toverspreuken en uiteraard... schildpadden.

'Meneer Hoppe is een rustige, verlegen man, woont al jaren alleen en is dol op tuinieren en klussen. Naast hem woont de flamboyante mevrouw Zilver, samen met Rudi, haar huisschildpad. Vanaf de eerste dag dat Meneer Hoppe haar zag is hij verliefd op haar, maar durft dat niet te zeggen. Wanneer mevrouw Zilver hem vraagt of hij misschien iets weet om Rudi te laten groeien, grijpt meneer Hoppe zijn kans. Hij verzint een plan - even briljant als krankzinnig - om zo het hart van mevrouw Zilver te winnen.'

UNIEKE ZAKEN maakt theater voor iedereen die jong is of zich jong voelt. De verhalen komen tot leven in een energieke mix van beweging, beeld, muziek, tekst, rekwisieten, poppen en objecten. Dat heeft geleid tot een heel eigen stijl, die vitaal en humoristisch is en zo veel mensen aanspreekt, ongeacht leeftijd, achtergrond of niveau.


De voorstelling speelt van 28 januari tot en met 31 januari in het Annatheater en van 1 april tot en met 4 april 2019 op een nog nader te bepalen locatie. Aan de hand van het aantal leerlingen en de ligging van je school word je door CultuurContact ingedeeld op een datum en tijd. Mocht je op voorhand al weten een datum niet te kunnen, kun je dit bij de opmerkingen vermelden.


Aanbieder: CultuurContact
Soort: Voorstelling
Discipline: Theater
Periode:
  • 01-05-2018 - 01-08-2019
Leerjaren: Groep 3 Groep 4
Locatie: In het Annatheater, Zaal Scala of Wijkgebouw
Duur: 50 minuten
Kosten: Onderdeel van Kunstmenu
Links:
Afbeeldingen:
Ieorg Idur
kunstmenu aanbod