- ©John Moore Getty Images

World Press Photo Exhibition 2019 Helmond

World Press Photo Exhibition 2019 Helmond

Na wereldsteden als Tokyo, Montreal, Rome, Teheran, Syndey en Mexico City zal de World Press Photo Expositie 2019 dit seizoen ook te zien zijn in Helmond. Van 6 t/m 29 maart 2020 kunt u de winnaars van de 2019 World Press Photo Contest bewonderen in De Cacaofabriek. De expositie is gratis te bezichtigen. Openingstijden en verdere info zijn te vinden via www.cacaofabriek.nl/worldpressphotohelmond

Blik op de wereld

De openbare basisscholen in Helmond gaan rond de periode van deze tentoonstelling aan de slag met hun eigen project genaamd ‘Blik op de wereld’. Tijdens dit project gaan kinderen van groep 7 en 8 zelf aan de slag met nieuwsfotografie. De kinderen gaan met een camera op pad om zelf foto’s te schieten waarvan zij denken dat er een belangrijke waarde aan hangt. Het gaat verder dan het maken van selfies, de kinderen worden uitgedaagd om op zoek te gaan naar het juiste plaatje. Tijdens de World Press Photo tentoonstelling zal er ook een tentoonstelling gehouden worden waar de beelden van de kinderen te zien zijn. Ouders worden ook uitgenodigd om met de kinderen in gesprek te gaan over de foto’s in de expositie, zowel als hun eigen foto’s.

Vrijdag 20 maart zal een prijsuitreiking plaatsvinden voor de winnende foto. Een vakjury zal alle foto’s bekijken en hun favoriet kiezen. Natuurlijk is iedereen van harte uitgenodigd de expositie te komen bekijken.