Cultuurcontact Helmond
Arnon Grunberg - ©Sander Voerman

Schrijfwedstrijd Helmond

Schrijfwedstrijd Helmond

Klim in de pen voor de Schrijfwedstrijd Helmond 2024!

 

Arnon Grunberg gastjurylid

Literair Café Helmond, de Bibliotheek Helmond-Peel, gemeente Helmond en CultuurContact slaan de handen weer ineen voor de organisatie van de Schrijfwedstrijd Helmond 2024. Dit keer met niemand minder dan Arnon Grunberg als gastjurylid. Om ook jongeren aan te moedigen deel te nemen, heeft hij speciaal voor de middelbare scholieren in Helmond een filmpje met een aantal schrijftips opgenomen.

 

Stel je voor dat...

 

Het thema voor 2024 is 'Stel je voor dat ...'. Pak de pen op en schrijf dát verhaal dat je altijd al had willen schrijven. Met het brede thema wil de organisatie het experiment met genres en stijlen stimuleren. Van een psychologisch drama tot sciencefiction, van magisch realisme tot realistische fictie, alles kan.

 

Jong en oud

 

Er zijn twee categorieën: jongeren (14 t/m 18 jaar) en volwassenen (19 jaar en ouder). Stuur je verhaal in vóór 1 maart 2024. De winnaars worden begin mei bekendgemaakt. De drie beste verhalen per categorie winnen een mooi geldbedrag. Voor de jeugd: : € 250 (1e prijs), € 100 (2e prijs) en € 50 (3e prijs). En voor volwassenen: € 500 (1e prijs), € 250 (2e prijs) en € 100 (3e prijs).

 

De spelregels

 

Het verhaal moet aan de volgende spelregels voldoen:

  • 14 t/m 18 jaar: schrijf een verhaal van minimaal 750 en maximaal 1000 woorden.
  • 19 jaar en ouder: schrijf een verhaal van minimaal 1000 en maximaal 1500 woorden. Langere verhalen worden niet meegenomen in de beoordeling.
  • Stuur het verhaal in onder een pseudoniem naar: schrijfwedstrijd@cultuur-contact.nl. Op een aparte pagina schrijf je je gegevens: naam, adres en geboortedatum.
  • Het lettertype is Calibri Light 11 pt.
  • Het verhaal mag niet eerder gepubliceerd zijn.
  • Je mag zelf een titel kiezen.

 

De jury

 

Een deskundige jury beoordeelt de verhalen: Linda Modderkolk (Literair Café Helmond, redacteur), Lisa van Oorschot (Literair Café Helmond, docent Nederlands), Manoe Snellens (de Bibliotheek Helmond-Peel) en John van der Sanden (schrijver en theatermaker). Samen met gastjurylid Arnon Grunberg bepalen zij de winnaars.

Kijk voor meer informatie op www.literaircafehelmond.nl. Bekijk hieronder de flyer. 

 

 

Klik op de afbeelding om te vergroten