Rock 'n Rollators

Rock 'n Rollators

In de Jaren 60, 70 en 80 stonden ze wekelijks in een bezweet repetitiehok met een gitaar of microfoon in de hand. En misschien waren ze zelfs wel zo dapper dat ze ook wel eens ergens op een podium in Helmond of een van de omliggende dorpen stonden. Misschien hadden ze zelfs groupies. Toch ligt dat instrument al jaren te verstoffen op zolder en rollen kleinkinderen met hun ogen als opa’s en oma’s vertellen dat ze vroeger echt wel cool waren.

Maar hoe cool zou het zijn om de liefde voor het spelen weer terug te brengen. Opnieuw oefenen met toonladders en rifjes, de stem opwarmen met honing en whisky en het applaus weer te horen!

Muzikanten 65+ gezocht!

Wat gaan we doen? Wij gaan die oude muzikanten werven, bandjes vormen of bandjes opnieuw bij elkaar brengen en nummers instuderen. We repeteren tweewekelijks en overdag op dinsdagen – in totaal 10 keer -  in de popzaal van de Cacaofabriek onder begeleiding van een bandleider van het Kunstkwartier. Ouderen die het nodig hebben of leuk vinden kunnen muzikale bijspijkercursussen volgen bij het Kunstkwartier. Een eigen instrument is ook niet direct nodig. Wij zorgen voor een basis.

Het einddoel? Optreden tijdens het slotconcert op 13 november in de Cacaofabriek. En dat optreden laten we vastleggen door concertfotografen. Als in meervoud? Jazeker! We gaan de diehard groupies opleiden tot concertfotografen! Helmonder en een van de beste concertfotografen van Nederland – Dave van Hout – geeft 5 workshops concertfotografie. Het eindconcert op 13 november is de eindopdracht voor de fotografiestudenten. En de mooiste foto’s van die middag? Die worden geëxposeerd bij de Cacaofabriek!

Wil je meedoen?

Repetities en fotografieworkshops

De bandrepetities vinden plaats op de dinsdagen 31 mei, 14 juni, 28 juni, 12 juli, 6 sep, 20 sep, 4 okt, 18 okt, 1 nov en 8 nov. De fotografieworkshops worden op 5 van deze dinsdagen ingepland.

Eindconcert

Noteer vast in uw agenda: 13 november!

Bijspijkerlessen Kunstkwartier

Voor een eigen bijdrage van € 15 per persoon kunt u 10 muzieklessen volgens naast de bandrepetities.

Fotografieworkshops

De eigen bijdrage voor deelname aan de fotografieworkshops bedraagt € 40 per persoon.

Aanmelden

Het is niet meer mogelijk je aan te melden voor de bandjes. Voor de fotografieworkshops kun je je aanmelden tot 31 mei 2022 via annique@cultuur-contact.nl

flyer

Cultuurcontact Helmond
Cultuurcontact Helmond - © Dave van Hout